Učenici Gimnazije “MS” iz Tuzle predstavili BiH na međunarodnom takmičenju u Grčkoj

Pogledajte na koji način su učenici predstavili BiH na takmičenju u Grčkoj.


Foto: Facebook

Velika je čast i zadovoljstvo predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Modelu međunarodnog krivičnog suda (Model International Criminal Court – MICC) Kreisau-Initiative e.V, poručili su iz Gimnazije Meša Selimović iz Tuzle.

Školu je na ovoj sesiji internacionalnog karaktera predstavljalo šest učenika JU Gimnazije Meša Selimović, a to su: Amina Banjanović, Nerma Konjić, Dušana Šušić, Faris Gavranović, Emir Jon Bergsland i Vedran Šušić, predvođenih profesoricom Smiljanom Vovnom.

GMS danas krećemo sa suđenjima.

Objavljuje Smiljana VovnaSrijeda, 23. veljače 2022.

U okviru redovne i izborne nastave predmeta Sociologija, koji u pomenutoj školi godinama predaje profesorica Vovna, između ostalog obrađuju se i teme iz tranzicijske pravde, ljudskih prava i razvijanja tolerancije prema drugome i drugačijem, a to su ujedno i teme koje su na spomenutoj sesiji, simulaciji Haškog tribunala sa stvarnim presuđenim sudskim predmetima, bile naglašene i raspravljane, kako bi postale model modernog načina života i razvijale humanost i altruizam.

Pomenuta sesija se održala Solunu, u Grčkoj, u periodu od 20.02.2022. do 26.02.2022. i pored Gimnazije MS iz Tuzle škole učestvovale su škole iz Grčke, Francuske, Njemačke, Hrvatske, Srbije, Poljske.

 

ovako smo se mi predstavili na komičan način ali iskreno. Djeco ljubim vas sve bili ste divni. Ponosna na vas, na GMS, na našu Tuzlu i BIH.

Objavljuje Smiljana Vovna u Subota, 26. veljače 2022.