U ovom selu u BiH nastavu pohađaju samo dva učenika

Direktor ove obrazovne ustanove Dubravka Kunić rekla je da je riječ o dvije sestre koje pohađaju četvrti i peti razred u područnom odjeljenju.


Ilustracija: Envato

Direktor ove obrazovne ustanove Dubravka Kunić rekla je da je riječ o dvije sestre koje pohađaju četvrti i peti razred u područnom odjeljenju.

One zajedno sa roditeljima i žive školskom objektu. Sljedeće godine u prvi razred krenuće i njihov brat – navela je Kunićeva i dodala da se nastava u Prekaji realizuje do petog razreda, prenosi hayat.ba.

Ona je podsjetila da je osnovna škola u Prekaji prije rata brojala oko 400 učenika.

– Tu se odvijala kabinetska nastava, sala za fizičko je bila opremljena, kao i kabineti, zgrada je bila funkcionalna, dok danas propada i prokišnjava, navela je Kunićeva.

Ona je ukazala na brojne potrebe Osnovne škole u Drvaru, od kojih je rješavanje problema krova, podova i mokrih čvorova, te nabavka kompjuterske opreme, video-nadzora.

Kunićeva je navela da trenutno Osnovnu školu u Drvaru pohađaju ukupno 303 učenika.

Selo Prekaja kod Drvara prije rata imalo je matični ured, poštu, školu, nekoliko prodavnica i gostionicu, danas u ovom selu mahom živi starije povratničko stanovništvo.

Prekaja je mjesna zajednica koja zauzima gotovo polovinu površine područja opštine Drvar, od koje je udaljeno oko 15 kilometara. Nalazi se na regionalnom putu koji povezuje opštine Drvar i Glamoč.