U ovoj državi škola će učenike disciplinovati batinama: Roditelji su to tražili

Roditelji moraju da pregledaju i potpišu obrazac za prijavu ako žele da dozvole tjelesno kažnjavanje za svoje dijete.


Foto: Envato

Školski okrug u Misuriju, koji se nalazi u blizini granice sa Arkanzasom, ove školske godine uvodi tjelesno kažnjavanje učenika kao disciplinu „poslejdnje utočište“.

 – Koristiće se samo ako sva druga alternativna sredstva disciplinovanja nisu uspjela, navodi se u politici okruga, uz napomenu da se tjelesno kažnjavanje ne smije koristiti u prisustvu drugih učenika.

Tehnika tjelesnog kažnjavanja – koja je legalna u 19 država – koristiće se samo pred svjedokom i neće izazvati fizičku povredu, navodi Daily Mail.

Načelnik Merlin Džonson (47) tvrdi da su roditelji ranije pitali zašto njihovo dijete ne udaraju drvenom kašikom i da su dobili više zahtjeva da ponovo iskoriste decenijsku kaznu.

Stariji učenici čiji se roditelji na to odluče mogli bi dobiti do tri udarca po kazni, dok će mlađi učenici dobiti jedan do dva udarca, prenosi Cdm.me.

U pismu roditeljima iz avgusta 2022. Džonson je objasnio da je promjena politike bila jednostavno da se direktorima da druga disciplinska opcija prije nego što učenici dobiju ozbiljnije kazne kao što su suspenzije.

Roditelji moraju da pregledaju i potpišu obrazac za prijavu ako žele da dozvole tjelesno kažnjavanje za svoje dijete.