U duhu mjeseca ramazana: Kompanija Fine Food poklanja somune

U duhu mjeseca ramazana, sarajevska industrija hrane Fine Food će četrnaestog dana mjeseca ramazana poklanjati duboko smrznute Fine Food somune.


Somun je okruglo pšenično pecivo, lagane strukture i mekane unutrašnjosti. Već stotinama godina je sastavni dio bosansko-hercegovačke tradicije i servira se kao neizostavan dodatak tradicionalnim jelima.

Posjetite Fine Food poslovnice Titova, Alipašino Polje ili Vogošća, 15. aprila u periodu od 16 do 19 sati i isprobajte Fine Food somun, sočan, ukusan i praktičan za pripremu iftara!

Iako se radi o veoma jednostavnoj vrsti proizvoda za čiju su pripremu potrebna samo tri osnovna sastojka, pravi somun mogu spremiti samo majstori zanata, kakvi upravo rade u Fine Foodu!

Fine Food svoje somune priprema u vlastitim proizvodnim pogonima, a zatim ih posebnom tehnikom dubokog zamrzavanja izlažu niskim temperaturama kako bi somuni u potpunosti zadržali svoju svježinu, teksturu i okus. Fine Food somun je dovoljno podgrijati u pećnici ili mikrovalnoj i spreman je za iftarsku trpezu.

O Fine Foodu

Fine Food je sarajevska industrija hrane, sa slojevitim asortimanom, koji obuhvata gotove i polugotove pekarske proizvode, poslastice i gotova jela, koji se kroz vlastitu maloprodajnu i partnersku mrežu, te eksternu veleprodaju, plasiraju lokalno kao i na strana tržišta. Danas, iza uspjeha kompanije stoji blizu 200 uposlenika koji zajedničkim snagama, radeći na najfinijim proizvodima, doprinose zadovoljstvu kupaca.

Fine Food pratite na Facebooku i Instagramu, a više informacija potražite na www.finefood.ba