U Berlinu se otvara prvi LGBT vrtić u Njemačkoj

Bild piše da su roditelji već prijavili šezdesetero djece, a otvorena su još 33 mjesta. Većina djece dolazi iz okruga Schoneberg i većinu odgajaju istospolni parovi. 


Pre School Classroom
Ilustracija: Envato

Prvi berlinski LGBT vrtić otvorit će svoja vrata 2023. godine. Bit će smješten u ustanovi za homoseksualne, biseksualne, transseksualne i interseksualne osobe, u kojoj će se nalaziti i savjetovalište.

Bild piše da su roditelji već prijavili šezdesetero djece, a otvorena su još 33 mjesta. Većina djece dolazi iz okruga Schoneberg i većinu odgajaju istospolni parovi.

Austrijski Kronen Zeitung u svom članku ističe da se od “djece koja polaze vrtić ne očekuje da znaju koji ih spol privlači”. Međutim, ako djeca kasnije shvate da nisu heteroseksualna, zahvaljujući vrtićkoj edukaciji bit će im se puno lakše uklopiti.

Direktor ustanove Marcel de Groot naveo je primjer roditelja koji su prijavili dijete za upis u ovaj vrtić: “Roditelji su prijavili sina jer on za rođendanske proslave rado odijeva haljinice i stavlja ukosnice u kosu. Oni se nadaju da će kod nas biti bolje prihvaćen nego u drugim vrtićima.”

Koncept vrtića je otvoreno pokazati djeci što znači biti homoseksualna osoba, navodi DW.

– Imat ćemo deset standardnih knjiga za djecu, ali i tri u kojima se princ vjenčao s drugim princom, pojašnjava De Groot.

Zagovornik pedofilije u Nadzornom odboru

Njemački mediji iznijeli su i jednu zabrinjavajuću činjenicu. Bild je objavio da je jedan od članova Nadzornog odbora savjetovališta koje osniva vrtić Rudiger Lautmann (86). Riječ je o sociologu koji je 1994. objavio knjigu Die Lust am Kind. Portrait des Pädophilen (Želja za djetetom. Portret pedofila), nakon čega su ga neki optužili da zagovara seksualne odnose odraslih s djecom. On se branio da je “samo htio rasvijetliti ponašanje počinioca kako bi se ono razumjelo”.