TK: Za subvencije troškova prijevoza učenicima i studentima skoro milion KM

Iz Budžeta Tuzlanskog kantona za subvenciju troškova prijevoza izdvojeno je 999.400,00 KM.


Foto: Envato
Foto: STUDOMAT / Envato

Vlada TK je danas dala saglasnost na Program raspodjele sredstava subvencija za djecu, učenike i studente za 2023. godinu, čime je utvrđena raspodjela sredstava iz Budžeta Tuzlanskog kantona za subvenciju troškova prijevoza u ukupnom iznosu od 999.400,00 KM.

Prema ovom Programu troškovi prijevoza se u iznosu od 100% subvencioniraju za djecu, učenike i studente iz porodica korisnika stalne novčane pomoći, djecu, učenike i studente bez roditeljskog staranja koji su na hraniteljstvu, djecu, učenike i studente oboljele od celijakije, TBC, leukemije, karcinoma i šećerne bolesti i djecu, učenike i studente ometene u fizičkom ili psihičkom razvoju koji su u postupku procjene sposobnosti i određivanja podrške razvrstani rješenjem mjesno nadležnog centra za socijalni rad i njihove pratioce, ukoliko je pratilac neophodan, prenosi Tuzlainfo.ba.

Pravo na ovu subvenciju mogu ostvarivati navedeni korisnici pod uslovom da nisu korisnici sredstava za istu namjenu po drugom osnovu, saopćeno je iz Službe za informisanje Vlade TK.