Talentovana Ajna Dedić osvojila treće mjesto na takmičenju “Ruke prijateljstva”

"Crtanje na aluminijskoj foliji je specifična tehnika i smatrala sam, uz odabrani motiv, da će upravo zato moj rad biti interesantan," kaže Ajna.


Foto: Zenicainfo.ba
Foto: Zenicainfo.ba

Na takmičenju „Ruke prijateljstva“, kojeg je za mlade umjetnike BiH nedavno organizovala Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), među 130 učesnika iz cijele zemlje, Zeničanka Ajna Dedić, svojim radom osvojila je treće mjesto, piše Zenicainfo.ba.

Takmičenje je organizovano u sklopu obilježavanja 25 godina partnerstva USAID-a sa BiH, što je bila i tema ovog takmičenja, temeljenog na kultnom logotipu USAID-a sa rukama u poziciji rukovanja.

 – Obzirom da se crtanjem na aluminijskoj foliji bavim od decembra prošle godine i dosad sam kreirala i svoju internet stranicu, na kojoj prezentujem radove, odlučila sam pokušati, kaže Ajna Dedić, navodeći “da je slikom goluba, koji nosi grančicu mira, kao i ostalim motivima, njen rad, u jakoj konkurenciji, osvojio treću nagradu na takmičenju.”

I prve dvije nagrade stigle su takođe na prostor ZDK, jer su prvu i drugu nagradu osvojili Dino Šabanović i Samir Omerčić iz Zavidovića.

Foto: Zenicainfo.ba
Foto: Zenicainfo.ba

 – Crtanje na aluminijskoj foliji je specifična tehnika i smatrala sam, uz odabrani motiv, da će upravo zato moj rad biti interesantan, jer se ovom tehnikom malo ljudi u našoj zemlji bavi“, pojašnjava Ajna Dedić, dodajući da se “i ona njom počela baviti slučajno, nakon prisustva jednoj radionici, ali da je zavoljela i nastavila svoje znanje usavršavati, nakon čega su uslijedile i pohvale i narudžbe, što joj je dalo vjetar u leđa”.