SUMIT održao Lego WeDo takmičenje i radionice za djecu

U sklopu Scientix projekta Centar za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru - SUMIT organizirao je pet STEM Lego WeDo radionica te natjecanje za djecu od 6 do 10 godina.


Ukupno je sudjelovalo 50 djece i nastavnika iz Čapljine, Travnika i Mostara koji su bili podijeljeni u timove te su se takmičili u kreativnom korištenju Lego WeDo setova. Radionica je bila prilika za djecu da nauče o snalaženju u svijetu tehnologije i robotičke tehnologije, dok su im njihovi učitelji pomagali da shvate kako se koriste senzori, motori i drugi dijelovi u setovima te kako ih koristiti za stvaranje vlastitih robota.

Nagrade su dodijeljene za najkreativnije korištenje Lego WeDo setova, a svi su sudionici dobili certifikate za sudjelovanje.

Cilj radionica i takmičenjabio je da djeca razviju svoje sposobnosti rješavanja problema, logičkog razmišljanja kroz timski rad kao i zabavno interaktivne aktivnosti LEGO WeDo seta.

Na STEM Lego WeDo radionicama i natjecanju sudjelovali su učenici iz sedam škola:

Osnovna škola Bartola Kašića Rodoč – p.o Jasenica
Katolički školski centar Petar Barbarić Travnik
Osnovna škola Vladimira Pavlovića Čapljina
Osnovna škola Ilije Jakovljevića Mostar
Osnovna škola Cim Mostar
Osnovna škola Petra Bakule Mostar
Osnovna škola Antuna Branka Šimića Mostar.

Svi su učenici pokazali veliko znanje i kreativnost u izgradnji svojih robota, a održavanjem radionica i takmičenja djeci i učiteljima približile su se STEM discipline kroz igru.