Strašno: Nastavnik iz BiH ozlijedio učenicu jer je mislio da ima žvakaću gumu u ustima

"Ovaj nastavnik ustao i uhvatio dijete za vilice, tako da joj je ozlijedio desne."


Foto: Google

Teme o vršnjačkom nasilju u školama u Cazinu i USK česte su i nažalost, trend se još uvijek ne smanjuje. Nisu rijetke priče o tome kako se neprofesionalno i bahato ponašaju i pojedini nastavnici, a ova koju donosimo, možda najbolje govori o tome. Priču nam je poslao jedan od roditelja koji je imao bolno iskustvo i koji želi da se takvo nešto nikada više i bilo kome ne ponovi, piše Krajina.ba.

Priču koju su urednici portala dobili u inbox prenosimo vam u cjelosti.

– Ja sam Almir Toromanović. Imam kćerku Rejhanu Toromanović, ide u 7. razred OŠ Gornja Koprivna. Ovaj čovjek sa slike je nastavnik tehničkog vaspitanja. Rekao je mojoj kćerki da izbaci žvakaću gumu iz usta, a dijete je uopće nije imalo u ustima, nego je imala nafriško stavljene lijekove od zubara. U tom momentu je ovaj nastavnik ustao i uhvatio dijete za vilice, tako da joj je ozlijedio desne.

Obratili smo se i policiji i otišli u Hitnu Doma zdravlja. Uključen je i Centar za socijalni rad i Tužilaštvo USK. Podsjećam, ovo nije prvi put da mi ovaj nastavnik maltretira dijete, ali do ovoga puta je nije udario.

Molim vas da ovo objavite i da se zaustavi ovo, da se ne dešavaju više nikome ovakve scene, apelirao je otac djevojčice Rejhane.

Foto: Krajina.ba

Kako je naveo o ovome je upoznat i premijer USK Ružnić, ali dosad nema nikakve reakcije niti pomoći. Također, naveo je da će ovaj slučaj i informacije proslijediti i svim drugim medijima i boriti se da što više ljudi sazna šta se dešava.

Ovo je zaista apel i iskonski poziv roditelja koji se bori se za svoje dijete, kao što bismo i svi mi, koji smo roditelji, učinili. Institucije države moraju za ovakve slučajeve naći brze i adekvatne odgovore. Ne smije se ovo nikada i nikome desiti više. Nadamo se da će i ovaj medijski apel pokrenuti odgovorne i nadležne da nešto učine, jer, ovo je problem koji prijeti da eskalira i nanese veliku štetu i nesagledive posljedice za cijelo društvo i državu.

Brojni su građani, ali i javne ličnosti, koji ustaju i daju podršku roditeljima, kao i učenici koja je doživjela ovu strašnu traumu.

Obratio se javnosti i lokalni imam, kod kojeg je Rejhana pohađala mektebsku nastavu:

Foto: Facebook

 – Selam, poštovanje svim članovima grupe… Zovem se Sinanudin Memić, radim kao efendija u džematu Toromani. Djevojčica pored mene Rejhana Toromanović, kćerka Almira i Amele Toromanović.

Kod mene je pohađala mektepsku nastavu, i položila završni ispit hatme sa odličnim uspjehom. Djevojčica koja je odgojena na lijep način, i kroz mekteb pokazivala odlične rezultate i uzorno ponašanje.

Trenutno je VII (sedmi) razred Osnovne škole Gornja Koprivna. U srijedu 23. marta doživjela je nešto što niko ne bi poželio da se desi njegovom djetetu. Maltretiranje, nasilno ponašanje od strane nastavnika Fikreta Mahmutovića, usljed kojeg je zadobila lakše tjelesne povrede i pretrpjela strah.

Ja kao građanin i komšija, osjećam dužnost da podržim roditelje u postupku protiv nastavnika koji maltretira djecu.

Budimo svi podrška maloj Rejhani, i njenim roditeljima! Danas-sutra to može doživjeti i Vaše dijete!, objavio je ef. Memić.