Šta raditi s djecom tokom zimskih praznika?

S djecom provedite raspust na lijep i nezaboravan način.


Ovih praznika većina nas ostaje kod kuće, pa će zimski praznicima nekima izgledati malo drugačije nego proteklih godina. Pogotovo jer smo ograničeni i u aktivnostima, događanjima, pa čak i druženjima.

Uprkos svemu, vjerujemo da djeci želite omogućiti koliko toliko ispunjene zimske praznike. Evo nekoliko ideja što možete raditi, koje prenose djecjaposla.com.

Tura po muzejima

Koliko ste muzeja u svom gradu ili susjednim gradovima obišli? Vjerojatno ipak ima dosta onih koje niste. Sastaviti popis 3-4 muzeja koji bi zanimali vaše dijete i posjetite ih u narednim sedmicama.

Filmski kućni maratoni

U ovim hladnim zimskim danima ponekad je najljepše ostati kod kuće ispod tople deke. Organizirajte dvaput sedmično porodični filmski maraton uz kokice, toplu čokoladu i obiteljske komedije.

Sportske aktivnosti

Ako volite biti aktivni, svaki dan si priuštite neku sportsku aktivnost. Možete provesti jutro rolajući, vozeći bicikl, jedan dan se zaputite na bazen u zatvorenom prostoru, drugi pak možete na klizanje. Ako bude sreće pa padne snijeg, možda vas zapadne i sanjkanje. Odlazak na planinu je također vrlo dobra ideja, posebno zbog toga da djeca udahnu svježeg zraka.

Društvene igre su zakon

Kroz godine se u vašoj kući sigurno skupilo podosta društvenih igara, pa je vrijeme da ih stavite u pogon. Jednom ili dvaput sedmično priuštite si porodični turnir u društvenim igrama – uz puno smijeha i zabave.

Pravac – igralište

Na školskom igralištu uvijek se skupljaju djeca, pa je najvjerojatnije da će tamo sresti nekoga iz svoje škole. Ako tako i ne bude, uvijek može trenirati svoje sportske vještine, pucati na gol ili možete zaigrati košarku jedan na jedan.

Odlazak u kino ili pozorište

Provjerite što je na rasporedu i pravac kino ili kazalište. Djeci je to uvijek poseban doživljaj.

Napravite obiteljski spomenar

Što kažete da skupite sve opipljive porodične uspomene i izradite spomenar? Od ulaznica na razne atrakcije, do fotografija i omota čokoladica. Možda će potrajati malo duže, ali imat ćete prekrasnu uspomenu zauvijek.