Srednjoškolci organizovali humanitarnu akciju i prikupili 677 KM za liječenje dječaka

Grupa učenika sokolačkog Srednjoškolskog centra “Vasilije Ostroški” izvela je humanitarnu predstavu “Sastanak naslijepo” po tekstu profesora engleskog jezika i prikupila 677 KM za pomoć u liječenju dječaka Vukašina.


Ilustracija: Envato

Profesor srpskog jezika u ovoj školi Ana Marić, koja vodi dramsku sekciju, rekla je sinoć novinarima da su sredstva prikupljena od ulaznica i dobrovoljnih priloga posjetilaca oduševljenih predstavom, koju su pripremili članovi dramske sekcije, te izrazila zadovoljstvo što je uspjela da im prenese ljubav prema pozorištu i umjetnosti.

– Zajedno smo odlučili da predstava bude humanitarnog karaktera i smatramo da je novac sada najpotrebniji malenom Vukašinu iz Rudog, kojem želimo da sve u procesu liječenja prođe kako treba, istakla je Marićeva.

Ona je navela da su svih 15 članova dramske sekcije vrijedni i talentovani učenici i da, osim dobrih ocjena, nađu vremena za pripreme predstava i priredbi.

Prema njenim riječima, komedija “Sastanak naslijepo” kroz šalu prikazuje stvarnost u zajednici i ismijava ružne pojave u društvu, prenosi vecernjenovosti.ba.

Učenica četvrtor razreda gimnazije račinarsko-informatičkog smjera Anastasija Simić navela je da je u predstavi igrala ulogu djevojke koja u kasnim tridesetim ne želi da ide na sastanke, ali da pristaje da izađe sa Bogoljubom nastojeći da ostavi što gori utisak jer joj je dosadilo da se sređuje za one koji to ne zaslužuju.

Ona je rekla da joj, osim dobrog prijema ove premijerno izvadene predstave pred publikom na Sokocu, posebno zadovoljstvo predstavlja učešće učenika u humanitarnoj akciji, kroz koju žele da pomognu dječaku Vukašinu.