Srednjoškolac iz Kaknja do Zenice stigao na konju, a ovo su njegovi razlozi

Putuje u školu iz Kaknja do Zenice.


Foto: Zenicablog

Proteklih mjeseci svjedoci smo enormnog skoka cijena goriva u Bosni i Hercegovini i za mnoge građane BiH to predstavlja veliki problem. Zbog loše infrastrukture i lošeg sistema javnog prijevoza mnogi građani nemaju drugu alternativu osim korištenja privatnih automobila, što im uzrokuje velike troškove.

Ipak, zanimljiva situacija zabilježena je u Zenici, gdje su prolaznici mogli vidjeti mladića koji na konju jaše kroz grad.

Radi se o sedamnaestogodišnjem (17) Džanu Imamoviću iz Kaknja, koji već godinama svaki dan putuje od kuće do škole u Zenici i nazad.

Foto: Zenicablog

 – Idem u Srednju muzičku školu u Zenici i učenik sam solističkog odsjeka, smjer udaraljke, također sam učenik i Druge gimnazije u Zenici. Iako živim u Kaknju, a školujem se u Zenici aktivan sam član Konjičkog kluba “Vilenjak” u Visokom. Jašem od svoje osme godine, a sportskim jahanjem se bavim posljednje četiri godine, gdje se na takmičenjima takmičim sa sportskim konjima. Danas sam, ipak, u Zenicu došao sa autohtonom pasminom Bosanskog brdskog konja, rekao je za Zenicablog Džan.