Srbija: Učenik na kraju časa skočio kroz prozor i polomio obje noge

Tinejdžer je samo htio da “iskoči” iz škole, jer se oglasilo školsko zvono.


Djeca u školi / Envato
Djeca u školi / Envato

Trinaestogodišnji učenik osnovne škole “Branko Radičević” u Kruševcu, zadobio je prijelom obje noge prilikom iskakanja kroz prozor učionice, javlja RTS.

Tinejdžer je skočio poslije školskog zvona, odnosno šestog časa iz učionice u prizemlju. Prilikom pada polomio je obje pete.

Dječak je poslije saniranih povreda u kruševačkoj bolnici pušten na kućno liječenje.

Dragana Ivanović, direktorka oš „Branko Radičević“ u Kruševcu navodi za RTS da je nastavnica likovnog primijetila da je učenik sam u učionici i da ga je pozvala da izađe i da ide kući. Međutim, kako kaže na hodniku je primijetila da je dječak ne prati, vratila se i vidjela da je on skočio kroz prozor.

 – Nastavnica likovnog je primijetila da je učenik sam u učionici, ušla je i rekla učeniku da je nastava završena, da nema potrebe za zadržavanjem i da krene kući. Izašla je iz učionice, širom otvorila vrata, očekujući da je učenik prati, kada se okrenula vidjela je da djeteta nema iza nje i u trenutku je shvatila da da je dijete skočilo kroz prozor. Mi smo odmah obaviješteni, reagovali smo, obavijestili potrebne organe. Istraga je u toku, objasnila je Ivanovićeva.