Sportska sala sarajevske škole u koju su uloženi milioni KM prokišnjava

Iako je uložen novac sala nije uslovna i prokišnjava, a postavlja se pitanje ko je odgovoran.


Direktor OŠ “Behaudin Selmanović“ Sarajevo Jasmin Marevac se u ime svih učenika, roditelja, zaposlenika i građana iz Briješća obratio javnosti molbom za pomoć s problemom s kojim se bore već duže vrijeme.

Marevac piše kako je OŠ “Behaudin Selmanović” jedna od najstarijih osnovnih škola u Kantonu Sarajevo, formirana 1945. godine.

U decembru 2014. dobija na upotrebu savremenu sportsku salu, zahvaljujući sredstvima, Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, kao i Općine Novi Grad Sarajevo. Kao direktor škole, u junu mjesecu sam se obratio glavnom izvođaču radova ‘ITC’ d.o.o. Zenica, sa problemom prokišnjavanja krova. Od tada sam u stalnom kontaktu sa nadležnim, ali nikakvog pomaka. Sve se svodi na dopisivanje, zvanje, obećanje… O svim mojim navodima, posjedujem materijalne dokaze, piše Marevac.

Dodaje kako nikoga ne želi optuživati i prozivati za odgovornost, već želi prikazati javnosti savremeni objekat, sa svim projektima i dozvolama, čija se vrijednost mjeri milionima KM, a prokišnjava od prvog dana otvaranja, piše Klix.

Kako bi spriječili daljnje propadanje i nastajanje još veće štete po školu, problem se mora riješiti što prije, zaključuje Marevac.