Školski.ba i STUDOMAT.ba u posjeti ministru Kazazoviću

Školski.ba i STUDOMAT.ba jučer su posjetili Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Tom prilikom, predstavnici portala su ministru Kazazoviću prezentovali rad portala i mogućnosti koje nude.


Urednica portala Školski.ba, Ajla Lačević i direktor portala STUDOMAT.ba, Amer Musić, prezentovali su rad i aktivnosti ovih portala, te upoznali ministra Kazazovića sa budućim projektima koji će se realizovati u okviru ova dva portala.

Školski.ba je informativno-edukativni portal, pokrenut 1. septembra ove godine, i namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola u Bosni i Hercegovini, učiteljima, nastavnicima i roditeljima. Sa druge strane, STUDOMAT.ba je najveća internet zajednica studenata u regionu koja postoji već tri godine. Ova dva portala čine mrežu portala za osnovce, srednjoškolce i studente.

– U interesu Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade je šira distribucija informacija i aktuelnosti iz oblasti obrazovanja, kao i pravovremeno informisanje učenika, nastavnog osoblja i roditelja o njihovim sadržajima. U tom smislu smo spremni i dostupni za svaki oblik saradnje, a posebno jer postoji mogućnost da sve relevantne informacije budu dostupne na jednom mjestu, istakao je ministar Kazazović.

studomat_skolski_ministar_Kazazovic

Kako je naglašeno na sastanku, buduća saradnja neće biti bazirana na komercijalnoj osnovi, a Ministarstvo će za početak sve svoje partnere informisati o aktivnostima i mogućnostima koje ovi portali nude za plasman informacija iz ove oblasti.

Školski.ba i STUDOMAT.ba se zahvaljuju Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i ministru Kazazoviću, koji su omogućili da im prezentujemo  dosadašnji rad i planirane aktivnosti od koristi za učenike i studente.

(Školski.ba)