Savremeno-umjetnička škola Tuzla upisala prve učenike

Nakon ispunjenja svih zakonskih procedura ova škola u Tuzli upisala je svoje prve članove.


Nakon više od dvije godine kontinuiranog i sistematskog rada na osnivanju Srednje “Savremeno-umjetničke škole” Tuzla i nakon ispunjenja svih zakonskih procedura realizovanih krajem 2020. godine u skladu sa Zakonom o srednjem obrazovanju i odgoju Tuzlanskog kantona, nedavno je realizovan prijemni ispit za upis učenika/učenica u martovskom predroku školske 2021/22. godine.

Nakon dvodnevnog prijemnog ispita koncipiranog kao dvodnevna nastava uz pedagoški rad sa roditeljima, Komisija za realizaciju prijemnog ispita donijela je odluku o ispunjenju kriterija za upis 13 učenika u prvi razred školske 2021/22. godina za savremena zanimanja “Izvedbeni animator dramske umjetnosti i edukacije” i “Omladinski lider”.

Sljedeći prijemni rok je u junu 2021. godine, a svi koji su zainteresovani za upis škole, mogu se najaviti na informativne razgovore koji se realizuju tokom aprila i maja 2021.godine uz prethodni dogovor termina na 061 36 56 00.

Školu je moguće upisati u statusu učenika/učenice redovnog i paralelnog obrazovanja. Nastavni plan i program je odobren od strane Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i koncipiran je u korelaciji općeobrazovnih predmeta gimnazijskog nivoa i stručno umjetničkih predmeta koji su inovacija i autorsko djelo osnivača škole.

Sa završenom Savremeno-umjetničkom školom i stečenim kompetencijama za XXI stoljeće, učenici imaju mogućnost nastavka daljeg obrazovanja na svim fakultetima ili akademija u regiji i primjenu znanja u svim budućim profesijama.