Privatna bh. kompanija poklonila mašine učenicima Srednje škole Drvar

Lijepa gesta i eventualna stimulacija za druge kompanije da postupe na sličan način i u drugim školama.


Suočavajući se sa trenutnom epidemiološkom situacijom menadžment Srednje škole Drvar bio je primoran potražiti pomoć od privatne kompanije.

Naime, učenici smjera krojač nisu mogli obavljavati praktičnu nastavu u kompaniji s kojom je prije pandemije potpisan ugovor, pa je opstanak ovog odjeljenja doveden u pitanje.

 – Zahvaljujući kompaniji Alma Ras koja je imala sluha za naše potrebe, dobili smo četiri mašine za šivanje a koje su za našu školu od višestrukog značaja. Izvođenje praktične nastave za krojače od sada će se odvijati u prostorijama naše škole, što će doprinijeti i samom kvalitetu nastave, a ujedno učenici neće ovisiti od uslova koje nam privredni subjekti postavljaju. Nadamo se da ovakav gest kompanije Alma Ras neće ostati usamljen te da će njihov primjer slijediti i ostali, u skladu sa vlastitim mogućnostima, kako bismo, zajedničkim snagama, mlade ljude osposobili za tržišta rada. Shodno svemu navedenom, u ime roditelja, učenika i radnika Srednje škole Drvar, zahvaljujemo im se na velikodušnosti i humanosti, riječi su Dijane Vještica Karanović, direktorice ove škole, prenosi Klix.

– Pandemija koja je pogodila cijeli svijet, naučila nas je da se prilagođavamo novim okolnostima ali i da postanemo senzibilniji jedni prema drugima. Sretni smo jer smo imali mogućnost donirati mašine koje će napraviti dodatni iskorak u obrazovanju i doprinijeti kvalitetnijoj implementaciji nastave učenika Srednje škole Drvar. Ovu priliku bih iskoristila i ispred kompanije učenicima poželjela uspješnu i sretnu školsku godinu, kao i svim budućim naraštajima, riječi su Mervane Muhović, PR-a kompanije Alma Ras.