Prijavite se na eUPSHIFT BiH radionicu

UPSHIFT program kreiran je u UNICEF-ovom Uredu za inovacije i implementiran je u preko 20 zemalja svijeta. U Bosni i Hercegovini održava se od 2020.godine u okviru Zajedničkog regionalnog programa “Dijalog za budućnost” i uz finansijsku podršku Kraljevine Švedske.


EUPSHIFT je online radionica za timove mladih ljudi uzrasta od 13 do 19 godina, koji u svojim lokalnim zajednicama primjećuju neki problem i žele da rade na njegovom rješavanju. Kroz eUPSHIFT i uz podršku mentora i trenera, timovi uče kako se dizajnira rješenje problema i takmiče se za novčane nagrade pomoću kojih mogu provesti svoja rješenja.

10 timova će imati priliku učestvovati na drugoj i 10 timova koji će učestvovati na trećoj eUPSHIFT radionici, te takmičiti se za jednu od 10 nagrada u iznosu od po 3 000 KM.

Prijaviti se mogu svi mladi između 13 i 19 godina koji okupe grupu od 3-5 članova, te su s područja koje obuhvataju drugi i treći eUPSHIFT.

Prijave su otvorene do 22. oktobra 2020. godine, o svemu možete saznati više putem ZOOM poziva koji će biti organizovani, ili možete pročitati na linku, gdje također piše i spisak područja koji je podržan eUPSHIFTOM.