Preminula Radmila Rangelov Jusović, žena koja je život posvetila obrazovanju djece

Centar za obrazovne inicijative Step by Step obavijestilo je javnost da je danas preminula dr. Radmila Rangelov Jusović.


– Danas je naša Radmila Rangelov Jusović odlučila da bolje obrazovanje pravi sa nekog drugog, mnogo mirnijeg i mnogo boljeg mjesta. Počivaj u miru naša Rado! Od večeras nova zvijezda na nebu, obavijestili su iz Centra za obrazovne institucije.

Radmila Rangelov Jusović je bila izvršna direktorica Centra za obrazovne inicijative Step by Step, a karijeru je posvetila borbi za bolje obrazovanje djece.

Zahvaljujući njenom angažmanu i nesalomljivom uvjerenju da djeca zaslužuju školu u koju će ulaziti s osmijehom, sve je više učiteljica i učitelja, ne samo u Bosni i Hercegovini, koji se ne boje promjena, navedeno je u jednom intervju koji je dala za Školegijum.

Rangelov Jusović opisivala je COI Step by Step kao neodvojivi dio sebe.

– Živjeti, raditi, stvarati za djecu i budućnost je najveći blagoslov koji čovjek može imati. Sanjala sam da stvaram mjesto na kojem se susreću ljudi, rađaju ideje kako bismo stvarali dobro obrazovanje i čuvali radost djetinjstva za svako dijete. Sada živim taj san, kazala je jednom prilikom.

Tokom karijere radila je s ciljem promocije obrazovne filozofije usmjerene na dijete i prava sve djece na kvalitetan odgoj i obrazovanje utemeljeno na vrijednostima demokratije i otvorenog društva na području cijele BiH.