Poziv za volontiranje srednjoškolcima iz Općine Novo Sarajevo

Živiš ili ideš u srednju školu na području Općine Novo Sarajevo? Imaš slobodnog vremena? Želiš raditi sa djecom i vršnjacima/akinjama? Misliš da volontiranjem možeš napraviti promjenu?


UG NARKO-NE  kroz projekte neformalnog obrazovanja i volonterski angažman osnažuje mlade ljude iz cijele BiH kako bi doprinijeli prevenciji i reduciranju uzroka ovisnosti u svojim zajednicama.

U prvoj fazi provedbe, tokom septembra, oktobra i novembra, mladi od 15 do 19 godina bit će educirani iz oblasti ljudskih prava, prevencije ovisnosti i promocije zdravlja, a kroz zadatke će istraživati i analizirati probleme u zajednici, te raditi direktno sa djecom uzrasta 11 do 15 godina na ovim temama.

Kako se prijaviti?

Aplikaciju možete popuniti na www.narkone.org i www.asubihba, te je poslati do 09.09.2015. na e-mail imamopravo@narkone.org. Rezultati će biti objavljeni 12.09.2015. godine.

(Školski.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

Školski.ba
Školski.ba je informativno-edukativni portal namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola u Bosni i Hercegovini, učiteljima, nastavnicima i roditeljima.