Poziv za dostavu aplikacija za Transformers Roadshow takmičenje

Islamska razvojna banka (Islamic Development Bank) je pokrenula takmičenje iz oblasti nauke, tehnologije i inovacija pod nazivom "Transformers Roadshow" koje je dosad održano u nekoliko zemalja a naredno će se održati u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Bosna Bank International.


Transformers Roadshow je platforma za podršku rada inovatora i poduzetnika. Kroz takmičenje se pronalaze i podržavaju nove ideje koje mogu pomoći zajednicama da izgrade zdraviju i prosperitetniju budućnost.

Cilj je prepoznati inovatore, naučnike i poduzetnike sa idejama koje mogu podržati jedan ili više Ciljeva održivog razvoja UN-a te povezati ih sa onima koji mogu prenijeti relevantno znanje i podršku, uključujući finansiranje, te koji im mogu ponuditi nove poslovne mogućnosti ili jednostavno strateške savjete.

Inovatori iz Bosne i Hercegovine i regije su pozvani da prijave svoje ideje koje podržavaju neke od Ciljeva održivog razvoja UN-a. Najbolje ideje će biti prezentirane pred stručnim žirijem 28. septembra 2019. godine u Sarajevu te će tri pobjednika dobiti novčanu nagradu od po 3.000 USD.

Kako se prijaviti?

Kako biste uzeli učešće u ovom takmičenju, potrebno je izvršiti registraciju na Engage platformi koja se nalazi na www.isdb-engage.org i projekat prijaviti putem online forme koja se nalazi na linku https://www.isdb-engage.org/en/challenge/transformers-roadshow

Takmičenje se sastoji od dvije faze:

Faza 1 – Inicijalna selekcija – Selekcija najboljih 15 projekata iz regije, rok za prijavu je 10. septembar 2019. godine

Faza 2 – Prezentacije i odabir pobjednika – U subotu, 28. septembra 2019. godine prethodno odabranih 15 finalista će biti u prilici da prezentiraju svoje ideje stručnom žiriju koji se sastoji od eksperata iz oblasti tehnologije, biznisa i održivog razvoja iz različitih dijelova svijeta.

Isti dan će biti poznati pobjednici takmičenja.

Procedura podnošenja prijava i napomene:

  1. Registrovati se i popuniti online aplikacioni formular koji se nalazi na linku: https://www.isdb-engage.org/en/challenge/transformers-roadshow
  2. Rok za podnošenje online prijava je 10.09.2019. godine;
  3. Svaki aplikant može prijaviti samo jedan projekat;
  4. Aplicirati može jedna osoba (individualno) ili tim od maksimalno tri osobe;
  5. Nema ograničenja po pitanju veličine ili obima ideja;
  6. Inovativne ideje:
    1. Mogu se odnositi na razvoj proizvoda, usluge ili sistema,
    2. Moraju biti vezane za određeni razvojni izazov koji se odnosi na jedan od sljedećih ciljeva: sigurnost hrane, dobro zdravlje, kvalitetno obrazovanje, čista voda i sanitacija, pristupačna i čista energija, industrija, inovacije i infrastruktura;
  7. Preferencija će biti data idejama koje:
    1. se mogu replicirati u zemljama članicama Islamske razvojne banke bez većih izmjena ili prilagodbi,
    2. demonstriraju potencijal za rast u smislu održavanja očekivanog efekta,
    3. imaju potencijal za patentiranje i razvoj u komercijalni proizvod ili uslugu sa očekivanim doprinosom.

Pozivamo istraživače, inovatore i poduzetnike u Bosni i Hercegovini i regiji koji rade na projektima koji podržavaju ciljeve održivog razvoja da se prijave i prezentiraju svoj projekat, što im daje mogućnost osvajanja nagrade od 3.000USD.

(STUDOMAT.ba)