Poruka mira iz Tuzle: Učenici podigli 600 srca i pjevali “Samo da rata ne bude”

Učenici 27 odjeljenja skupa u glas pjevali su dobro poznati hit Đorđa Balaševića “Samo da rata ne bude”


Foto: Tuzlanski.ba

Osnovna škola “Brčanska Malta” u Tuzli danas je obilježila 49 godina postojanja, a tim povodom upriličena je muzička manifestacija na igralištu škole gdje je oko 600 mališana pjesmom “Samo da rata ne bude” poslalo poruku mira i ljubavi.

Učenici 27 odjeljenja skupa u glas pjevali su dobro poznati hit Đorđa Balaševića “Samo da rata ne bude” i uz podignuta srca pozvali odrasle na mir i ljubav.

Direktor OŠ “Brčanska Malta” Edis Čatibušić je ovom prilikom kazao kako je menadžment škole zajedno u dogovoru sa nastavnicima došao na ideju da danas umjesto klasične priredbe Dan škole bude obilježen na malo drugačiji način.

 – Danas je vrlo poseban dan za našu školu jer obilježavamo 49 godina od osnivanja OŠ “Brčanska Malta”. U dogovoru sa nastavnicima zaključili smo da je umjesto klasične priredbe ovakav način obilejžavanja Dana škole u nekom da tako kažem ludom vremenu u kome se nalazimo bilo najbolje da mala raja pošalje poruku mira i ljubavi svima odraslima. Na ovaj način djecu učimo da trebaju voliti, cijeniti i poštvati svakoga. Učenici su sa oduševljenjem prihvatii ovu ideju i učestvovali u realizaciji današnjeg programa, kazao je Čatibušić, a prenosi portal Tuzlanski.ba.