Postojeći kompleks nije bio dizajniran i izgrađen u skladu s topografijom tog područja, a svim dizajnerima u Studio505 je odmah bilo jasno da trenutni prostori u središtu kompleksa nisu usklađeni s karakterom dječijeg svijeta. Tako su zamislili novi dizajn tog središnjeg djela koji izgleda poput bajke, a za razliku od većine naših škola, svojim će izgledom svakom školarcu olakšati boravak ondje. Središnji dio škole, tzv. Dolina bit će prepuna boja, a nebo nad njom potpuno otvoreno.

Ovako jarke boje bit će primjenjivane samo u dizajnu centralne Doline. Učionice su okrenute na drugu stranu, te je njihova unutrašnjost bijele boje, kako se djeci ne bi odvraćala pažnja za vrijeme nastave. Jedini obojeni element bit će vrata, koja će učenike voditi u bogat i bajkoviti vanjski svijet naizgled beskonačnih šarenih horizontalnih linija.

Njihov je cilj bio stvoriti inspirativan društveni prostor koji bi bio u skladu s aktivnim i slobodnim promišljanjem te donijeti radost i uzbuđenje, kako djeci tako i djetetu koje čuči u svakom učitelju ove škole. Stvoriti prostor u kojemu je sve moguće.

A kako taj prostor izgleda, pogledajte u fotogaleriji.

(Srednja.hr)