Počelo drugo polugodište u školama u RS-u

Institut za javno zdravstvo smatra da nisu stečeni uvjeti da djeca pohađaju nastavu kao što je to bilo prije pojave koronavirusa.


Ministarica prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da je u školama u RS počelo drugo polugodište školske godine 2020/2021 i da nije bilo promjena u organizaciji nastave u odnosu na prvo jer Institut za javno zdravstvo smatra da nisu stečeni uvjeti da djeca pohađaju nastavu kao što je to bilo prije pojave koronavirusa.

 – Veoma je značajno da djeca redovno pohađaju nastavu u učionicama, te da u prvom polugodištu nije zabilježen nijedan slučaj širenja koronavirusa u školama, što ukazuje na odgovorno ponašanje prosvjetnih radnika, učenika i roditelja, rekla je Trivić novinarima u Banjoj Luci.

Ona je istakla značaj da djeca u procesu stjecanja znanja ostvare kontakt sa svojim drugarima i nastavnicima, te lakše savladaju gradivo.

Trivić je navela da je drugo polugodište počelo u 187 osnovnih i 89 srednjih škola, te napomenula da će se u dvije škole u prva dva dana nastava odvijati online, zbog završetka radova na grijanju u objektima.

Ona je rekla da je nastava organizirana online i u određenom broju škola koje se nalaze na području gdje se prije mjesec dana jače osjetio zemljotres i čiji su objekti oštećeni, ili su učenici prebačeni u druge škole čiji su objekti u funkciji.