Pet tipova mama koje bi se definitivno trebale smiriti i uzeti predah

Mislite da sve obavljate besprijekorno – no u stvari radite 150 na sat i trebate se smiriti.


Nema kraja poslu kojeg bi svaka mama toga dana trebala napraviti. Nije ni čudo da su im živci ponekad “tanji” no što bi trebali biti. Jeste li možda samu sebe uhvatili koji put kako bijesno mijesite tijesto ne biste li se smirili ili grizete nokte jer vam ništa drugo nije preostalo?

Da, trebali biste se smiriti i usporiti. Kao i sve mame koje se pronalaze u sljedećem opisu:

Bijesna čistačica

Ko nije vidio bijesnu mamu kako čisti taj nije niti upoznao pravi bijes. Sve počinje prilično benigno. Primijetite mrvice na podu. Pobližom inspekcijom otkrivate da su od kolača koji ste pjoeli prije tri dana. Dakle, od tada vas čekaju na tepihu.

Zatim krećete prema dječjoj sobi. Igračke nisu na svom mjestu. Iznenada vas kao s počinje gušiti. I kupatilo nije baš čisto. Krećete bijesno i užurbano čistiti i sklanjati sve pred sobom dok vas vodi jedna jedina misao: ako vi nećete, ko će?

No, ovakvo čišćenje vrlo je umarajuće i dvostruko više iscrpljuje.

Vječno zabrinuta

Jeste li gledali vijesti? Koliko se strahota događa svuda naokolo…a cijene u trgovini? Sve je opet otišlo u nebo! Hoću li stići skuhati ručak? Jedu li djeca dovoljno toga kuhanog? Moram požuriti ako ne želi zakasniti u vrtić…a još imam i onaj projekt za dovršiti….

Ako ste zabrinuta mama kojoj je svaki dnevni zadatak poput misaonog uspona na Mount Everest, hitno vam treba doza opuštanja.

Pekarica pod stresom

Kiselo tijesto, kvasac uzgojen kod kuće, kiflice od samo tri ili one od 33 sastojka? Kruh s glutenom, bez glutena, s heljdinim brašnom ili onaj od pira…Ako volite mijesiti, peći, stalno stvarati i općenito robovati kuhinji, vrijeme je za promjene dok u potpunosti ne izgorite.

Možda vam se udaranje po tijestu čini kao rješenje svih kroz dan nakupljenih problema, ali mogli biste naći i zabavnije načine opuštanja, prenose Djecjaposla.com.

Šefica

Samo sebi možete povjeriti zadatke koji su prioritet i koje treba izvršiti brzo i tačno. Na čijim leđima sjedi cijelo kućanstvo, ako ne već cijelo čovječanstvo? Mama šefica ta je koja mora sve imati pod kontrolom, od organizacije do provedbe, a često ne shvaća da je došlo vrijeme predaha jer drugačije više i ne zna funkcionirati.

Mama koja je preživjela prošlu godinu

Svaka mama koja je uspješno proživjela prošlu godinu, lokcdown, zoom sastanke i nastavu od kuće, zaslužuje odmor i opuštanje. Ako još na svojoj koži osjećate posljedice te proživljene godine, shvatite da je vrijeme da si priuštite neki predah i prijeko potrebno punjenje baterija.