Otvoren 3. Dječiji sajam: Sarajevo treba ovakvu manifestaciju [FOTO]

Danas, 11.11. 2016. u 14 časova u sarajevskoj Skenderiji, svečano je otvoren 3. Dječiji sajam. Sajam su otvorili premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i ambasadorica Dječijeg sajma Marija Hudolin sa djecom. Na festivalskoj pozornici prvi su nastupili djevojčice i dječaci iz „Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju“ i najavili smotru preko 1000 mališana koji će nastupati tokom tri dana sajma.


Prisutnima na otvorenju prva se obratila direktorica Dječijeg sajma Maja Kojundžić,  koja je predstavila bogat sajamski program koji ove godine sadrži više od 60 izlagača, brojne edukativne radionice, zabavu, maskote, poklone, nagradne igre, sajamske popuste i igre namijenjene djeci uzrasta do 10 godina. Direktorica sajma istakla je da sajam njeguje porodične vrijednosti i da mu je cilj okupiti roditelje i djecu u zabavi i veselju.

Premijer Vlade Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, čiji kabinet tradicionalno daje podršku Dječijem sajmu, naglasio je da je Sarajevu i njegovim mališanima nedostajala ovakva manifestacija i da je siguran da će sajam postati tradicionalan projekat po kojem će glavni grad BiH između ostalih festivala biti prepoznatljiv.  Dodao je da ga raduje vidjeti sretne i nasmijane mališane, te da mu je čast što baš on svečano otvara 3. Dječiji sajam.

Prisutne je pozdravila i Marija Hudolin, ambasadorica 3. Dječijeg sajma sa svojih četvero mališana, ukazavši na važnost zajedništva unutar porodice i kvalitetno provedeno zajedničko vrijeme roditelja i djece.

Počasni gosti otvorenja bili su članovi „Dnevnog centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama u Visokom“, a čast da prvi nastupe i probiju led za hiljade mališana koji će prodefilovati sajamskom centralnom pozornicom pripala je djeci iz „Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju“.

Sajam traje do nedjelje, 13.11.2016., a radno vrijeme je od 10 do 18 časova. Ulaz na sajam je besplatan.

(Školski.ba)