Otac malog Rominog navijača: Kada bi upoznao Edina Džeku, poludio bi

"Plakali smo sat vremena, nismo to očekivali. Nikada nije reagovao ovako ni na jedan poklon."


Kada je video objavio na svojim društvenim mrežama, Daniele Lavagnini vjerovatno je samo želio podijeliti radost svog sina Davida, kojem je “Djed Mraz donio dres” omiljenog nogometaša Edina Džeke. Nekontrolisanu radost, kakva može biti samo dječja…

Daniele (29), nogometaš koji trenutno igra u Cerveteriju u Lazio Excellenceu, nije mogao ni zamisliti da će te scene postati toliko viralne i na ponos navijača Rome, koji su u Davidovim očima vidjeli slike svih navijača Vučice.

Mali navijač Rome za Božić dobio dres Edina Džeke, reakcija je neprocjenjiva

Bilo je na hiljade dijeljenja, uključujući i Romu koja je video postavila na svojim društvenim mrežama i koja će u narednih nekoliko dana najvjerovatnije pozvati Davida, koji u utorak puni šest godina, i njegovu porodicu u kamp da ga upoznaju s kapitenom.

Strast prema Edinu Džeki malom navijaču Rome rodila se ispred televizije, na kauču sa svojim ocem gledajući kako “broj 9” rešeta protivničke mreže, ali i zahvaljujući video-igrama.

Zbog toga je, kad je shvatio da mu je “Djed Mraz donio dres idola”, imao nekontrolisanu reakciju, koja je dirnula Danielea, njegovu suprugu Giadu pa čak i njegovu malu sestru Sofiju.

 – Plakali smo sat vremena, nismo to očekivali. Nikada nije reagovao ovako ni na jedan poklon. Ličio je na mene iz 2001. kada sam imao 10 godina i plakao baš poput njega dok smo slavili titulu, rekao je Daniele u intervjuu za Corriere Della Seru.

Ljubav prema Romi je porodični brend, a otkrio je i kako se rodila Davidova strast prema Džeki.

 – Moj idol je bio Batistuta. U svakom slučaju, od Argentinca do Džeke u dobrim smo rukama. Kada zajedno gledamo mečeve, Bosanac je taj koji gotovo uvijek zabija. I u video-igrama je shvatio da je najbolji igrač. Toliko mu se sviđa da je u pismu Djeda Mrazu tražio samo Edinov dres. Napisao je: ‘Briga me za ostale poklone, sve dok mi ne doneseš Džekin dres’. Kada bi ga upoznao, poludio bi, dodao je.

Daniele ističe da mu nije mogao dati ljepši poklon.

– Ostavili smo mu to kao posljednji poklon kao efekt iznenađenja. Uspjeli smo, ali nismo zamišljali da će tako reagovati. Sestra Sofia također je plakala od radosti, poručio je Daniele, prenosi Klix.