Osnovci iz Tuzle osvojili prvo mjesto na Matematičkom eTwinning Film Festivalu 2021.

U projektu je učestvovalo 26 nastavnika iz šest evropskih država: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Srbije, Turske i Švedske.


Na prvom Mathematics Film Festivalu 2021. koji je održan 17. 05. 2021. godine u Sarajevu, u sklopu eTwinning projekta Mathematics Film Festival 2021., učenici tuzlanske osnovne škole Richmond Park su osvojili prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola.

U projektu je učestvovalo 26 nastavnika iz 6 evropskih država: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Srbije, Turske i Švedske.

Prva aktivnost na projektu je bila čitanje knjige „Čovjek koji je brojao“ autorice Mahalbe Tahan. Zatim su učenici prisustvovali na nekoliko online radionica na različite teme. Predavači na radionicama su bili Damir Bačić koji je podijelio svoje znanje iz oblasti ICT-a, kao i Josip Mlakić, koji je govorio o povezanosti književnosti i filma.

Finalni događaj projekta bio je festival na kojem su prikazani filmovi i dodjeljenje nagrade.

Edisa Zilić je na festivalu kazala da je ostvarena vrhunska saradnja među partnerima na projektu, te da se nada da će ovaj festival postati tradicionalan na eTwinningu, prenosi Tip.ba.

Film „Osam hljebova“ su snimili učenici: Eman Dautović, Amina Delić, Ahmed Nuri Hasanović, Tarik Kuluglić, Benjamin Butković, Yavuz Selim Kaya, Lana Mehić, Daria Vikalo, Seid Softić, Eldar Bošnjić, Karim Carreno Topić, sa mentoricom na projektu, učiteljicom Azrom Puškarević.

eTwinning nudi platformu za odgojno – obrazovne radnike (učitelje, direktore, bibliotekare…) koji rade u školama i dječjim vrtićima evropskih država sudionica eTwinninga. Putem ove platforme članovi mogu komunicirati, sarađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva, te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Evropi.

Pobjednički film: ‘Čovjek koji je brojao’, učenika trećeg razreda Richmond Park Međunarodne škole u Tuzli možete pogledatu u nastavku…