Organizovana besplatna škola odbojke za djevojčice osnovnih škola

Talentovanim djevojčicama iz cijele BiH na ovaj način su omogućili priliku da grade svoju profesionalnu karijeru.


Foto: Envato
Foto: Envato

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević održao je radni sastanak sa Samirom Salihovićem, direktorom Škole odbojke Vakifbank u Sarajevu.

Povod razgovora bio je besplatni odbojkaški kamp za djevojčice koji je nedavno održan u parku Hastahana, te prijedlozi za buduće projekte koji bi trebali početi u septembru, a namijenjeni su djevojčicama sa područja općine Centar od prvog do petog razreda osnovne škole.

Inače, riječ je o saradnji sa najtrofejnijim turskim, evropskim i svjetskim odbojkaškim klubom VakifBank koji je prije nepune četiri godine pokrenuo svoju školu odbojke u Sarajevu. Talentovanim djevojčicama iz cijele BiH na ovaj način su omogućili priliku da grade svoju profesionalnu karijeru.

Načelnik Mandić naglasio je da Općina Centar stoji na raspolaganju za sve dobre prijedloge, a pogotovo kada je riječ o afirmisanju mladih za bavljenje sportom.

 – Sportisti su posebni ljudi, zbog raznovrsnih iskustava, bogatstva putovanja, upoznavanja drugih ljudi, kultura, ali i sportskog razmišljanja i odricanja. Ulaganje u sport jeste ulaganje u stvaranje boljih pretpostavki za kvalitetniji život sve naše djece, poručio je načelnik Mandić.

Direktor Salihović se zahvalio načelniku Mandiću i Općini Centar na izuzetnoj saradnji na proteklom odbojkaškom kampu na Hastahani, te naglasio da u Sarajevu ima jako puno talentovanih djevojčica za odbojku, te da su oni tu da im pomognu da ostvare svoje sportske snove i zaigraju na prestižnim svjetskim takmičenjima, piše Avaz.ba.

Priliku za učešće na ovom kampu imale su djevojčice od prvog do petog razreda osnovnih škola sa područja općine Centar, a tokom kampa u radu sa profesionalnim trenerima imale su priliku da se upoznaju sa osnovama odbojke, načinom funkcionisanja i ponašanja u grupi, tako da je ovaj kamp pored sportskog imao i obrazovno-odgojni karakter.