Od 17 najboljih čapljinskih srednjoškolaca čak 16 će na fakultete izvan BiH

Svoje studije najbolji čapljinski srednjoškolci nastavit će na fakultetima u Splitu i Zagrebu.


Foto: Bljesak.info

Samo jedan od 17 učenika generacije iz Čapljine obrazovanje će nastaviti na mostarskom Sveučilištu. Svi ostali već su upisali ili planiraju upisati fakultete u Hrvatskoj – mahom u Zagrebu i Splitu. Inače, najbolji čapljinski srednjoškolci nagrađeni su na svečanom prijamu kod čapljinskog gradonačelnika, piše Bljesak.

Svi oni dobili su knjige vezane za studije koje planiraju nastaviti. Čapljinski gradonačelnik Smiljan Vidić poručio je kako su ovi učenici ponos svojih škola, ali i grada.

– Sve su ovo izvrsni učenici za koje me raduje da će nastaviti obrazovanje i iskreno se nadam da će se po završetku fakulteta vratiti u Čapljinu i svoje znanje prenijeti na radnim mjestima u našem gradu, rekao je Vidić.

Gabrijela Vidić i Nikola Pandža su učenice generacije Srednje škole Čapljina. Gabrijela je izvrsnim uspjehom završila gimnaziju, a Nikola srednju školu zza elektromehaničara.

Najbolji učenici iz gimnazije su Sanda Bakalar, Andrej Bošković, Jana Bulum, Jana Krmek, Antonela Vukančić, Matea Previšić, Lucija Dodigi Romana Jovanović, najbolji učenici škole tehničar za elektroenergetiku su Lucija Jurković i Ivan Vidić, najbolji konomisti su Jelena Stojanović, Nikolina Udženija, Maria Ana Brajković i Franciska Markota, a najbolja učenica kuharske škole je Ivana Grgić. Većina učenika trenutno polaže državnu maturu te će svoje studiranje nastaviti u gradovima diljem Hrvatske.