Novi slučaj vršnjačkog nasilja u BiH: Dječak iz razreda učenicu šutirao nogama

Prijedlog direktorice je da se tom učeniku smanji vladanje.


Empty wooden benches in classroom of elementary school
Ilustracija: Envato / Školski.ba

Ne prestaju slučajevi nasilničkog ponašanja u školama, a posljednji takav zabilježen je u Zenici i to u jednoj privatnoj školi.

Naime, učenica (10) privatne škole trpi maltretiranja od dječaka (10), a koji je otišao korak dalje pa je danas, nakon što je pala, šutirao nogama.

Posebno je šokantno objašnjenje nadležnih u školi, odnosno direktorice koja je majci djevojčice poručila da učeniku mogu samo smanjiti vladanje.

O slučaju vršnjačkog nasilja u školi nad djevojčicom u Zenici govorila je i Aida Halać, vijećnica u Gradskom vijeću Zenica; koja inače upozorava na sve anomalije društva u kojem živimo i nastoji animirati nadležne da podhitno iznađu rješenje.

 – Strašno! Priča mi prijateljica (samohrana majka) da joj u elitnoj školi unuk jednog mnogo jakog čovjeka maltretira curicu. Danas pala i on je šutirao nogama. Dokle? Direktorica kaže: možemo mu smanjiti vladanje! Drage kolege, pravite promjene, uradite nešto, obrazovanje je na nivou kantona, napisala je vijećnica Halać, te pozvala zastupnike u

Skupštini ZDK iz stranke kojoj propada i to Alena Kapkovića, Elmina Šabanovića, Sanju Renić i Naidu Delibašić-Alagić da reagiraju.

Osim njih, Halać je na reakciju pozvala stranačkog kolegu i ministra u Vladi ZDK Vinka Marića, piše 072 Info.