Novi slučaj: Učenici na izletu na Jahorini opet imaju stomačne tegobe

Nedavno je 18 učenika završilo na ifnuziji nakon četvorodnegnog boravka u istom hotelu.


Doctor examining child and doing abdominal palpation
Doctor examining child and doing abdominal palpation

Desetoro učenika petog razreda OŠ “Branko Radičević” iz Banjaluke, koji su trenutno na četverodnevnom izletu na Jahorini u hotelu “Nebojša”, dobili su sinoć stomačne tegobe.

 – Djeca imaju nisku temperaturicu, danas se već dobro osjećaju. Sa njima je pedijatar koji prati njihovo stanje, kazao je Rendić.

Dodao je da su uz konsultacije sa roditeljima odlučili da, ako se djeca osjećaju dobro, ostanu na Jahorini do kraja ove kratke ekskurzije.

 – Učenici sa nastavnim osobljem i animatorima borave u hotelu ‘Nebojša’, ali su nam roditelji rekli da je trenutno dosta viroze prisutno pa su se možda neka djeca i u Banjaluci zarazila, naveo je Rendić

Podsjećamo, nedavno je 18 učenika petog razreda Osnovne škole “Petar Kočić” iz Prijedora završilo na ifnuziji nakon četvorodnegnog boravka u pomenutom hotelu. Više od 40 učenika, od njih 85, dobilo je stomačne tegobe, a nakon vraćanja kući njih još 15 se obratilo ljekaru za pomoć, prenosi Mondo.ba.

Prije sedam dana Natalija Trivić je rekla da Ministarstvo još uvijek nije dobilo zvanične nalaze, i da će se oglasiti kada budu imali više informacija.

U ministarstvu je danas rečeno da najnoviji slučaj nije prijavljen, a da ih o ranijim uzrocima trovanja učenika Inspektorat RS nije obavijestio.

Istovremeno, iz hotela “Nebojša” saopštili su da su rezultati hrane uzeti iz njihovih prostorija u redu.