Nastavnica 20 godina nije dolazila na posao: Škola je otpustila, sud vratio na posao

Proglašena je najgorim zaposlenikom.


Nastavnica koja je bila zaposlena u srednjoj školi u blizini Venecije je čak 20 godina izbjegavala odlazak na posao koristeći bolovanje, godišnji odmor i dozvole za prisustvovanje konferencijama, a prozvana je i najgorim talijanskim zaposlenikom, prenosi Daily Mail.

Cinzio Paolina De Lio je predavala književnost i filozofiju, ali je u školi odradila samo četiri od 24 godine koliko je tamo bila zaposlena.

Odbila upite novinara jer je na plaži

Čak i kad se rijetko pojavila predavati, njezini su učenici štrajkali nakon što je slala poruke tijekom usmenog ispita, nasumično davala ocjene i nije imala primjerak udžbenika. De Lio je talijanski vrhovni sud opisao kao „trajno i apsolutno neprikladnu“ za posao, unatoč njenim tvrdnjama da ima tri diplome. Čak je odbila i upit talijanskih novinara za komentar jer je bila „na plaži“.

Na kraju su njezini postupci privukli pozornost školskih inspektora, koji su njezine lekcije opisali kao „konfuzne“. Škola ju je tada otpustila, ali ju je sud vratio na posao. Međutim, nakon što se saznalo da je radila samo četiri od 24 godine, sud je promijenio svoju odluku pa je 56-godišnja nastavnica konačno dobila otkaz 22. juna.

Međutim, ovo nije jedini takav slučaj u Italiji.

Godine 2021. otkriveno je da je javnozdravstveni radnik Salvatore Scumace (66) navodno koštao državu 538 hiljada eura jer je lažno tvrdio da je 15 godina radio kao službenik za zaštitu od požara u bolnici Pugliese-Ciaccio u Catanzaru.

U bolnici je viđen samo jednom i to na dan kada je otišao potpisati ugovor o radu 2005. godine. Kao rezultat toga, prozvan je „Kraljem izostanaka“, a optužen je za tešku iznudu, prijevaru i zlouporabu položaja.