Nasilje u školi: Djevojčica šamarala vršnjakinju, sve objavljeno na internetu

Oglasio se i direktor škole u kojoj je djevojčica šamarala vršnjakinju.


Ilustracija: ŠKOLSKI / Envato
Ilustracija: ŠKOLSKI / Envato

Nakon uznemirujućeg slučaja vršnjačkog nasilja u beogradskoj osnovnoj školi i video zapisa pomenutog incidenta na kojem se vidi kako djevojčica šamara vršnjakinju, oglasio se i direktor škole u kojoj se dogodilo nasilje.

Direktor Radivoje Miljić rekao je za da je video snimak pomenutog vršnjačkog nasilja, kao i da je škola preduzela sve što je po zakonu.

– Obaviješteni su Centar za socijalni rad, policija, roditelji, kao i Ministarstvo prosvjete. Po našem saznanju, nju je navodno nagovorila druga djevojčica da ošamari učenicu druge škole. Prosvjetni inspektori danas su posjetili drugu školu. Jako nam je žao što se ovo dogodilo, pokušaćemo da radimo sa djetetom, angažovani su svi timovi. Svakako postupamo po zakonu, naveo je Miljić.

“Učenica poznata kao problematična”

On je dodao i da su roditelji pozvani na razgovor, kao i da je učenica koja je napala djevojčicu problematična.

– Ta učenica jeste malo problematična, ovo vrijjeme je jako teško i čudno, djeci je sve dostupno i negdje prelaze crtu normalnog ponašanje. Sa njom se radilo, i pedagoško-psihološka služba je sa njom radila, tu nam je tanka saradnja sa roditeljima i tu je negdje problem, rekao je Miljić.

Kako se saznaje, do nasilja je došlo 5. aprila u dvorištu škole u Kaluđerici koju pohađa učenica koja je žrtva nasilja.

Podsjetimo, na snimku se vidi jedna djevojčica kako udara šamar drugoj.

Nakon udarca, napadnutoj djevojčici padaju naočare sa lica. Pored udarca, na video snimku se mogu čuti i psovke i prijetnje koje jedna djevojčica upućuje drugoj, prenosi Blic.