Napravite leteće balone i pretvorite plafon u šareno nebo

Plafon dječije sobe na jednostavan način i kroz igru možete pretvoriti u pravo šareno nebo prepuno letećih balona. Ovo je jedan od načina kako zajedno s djecom možete napraviti šarene leteće balone, a osim završnog efekta, izrada će ih dugo i zabaviti. Ujedno, vježbat će i sjeckanje s makazama, finu motoriku ali i razvijati koncentraciju.


Potrebni materijali :

Papir u boji (kolaž ili deblji) – za svaki balon po 5 papira A4;
Rolna toaletnog papira;
Makaze;
Ljepilo;
Kanap.

Izrežite pet balona od različitih boja, pokušajte da budu iste veličine. Preklopite ih na pola i sa svake spoljne strane stavite ljepilo pa ih prilijepite na drugi papir.

baloni

Izrežite komadić toalet papira i i zalijepite dno korpe. Na korpu s unutrašnje strane zalijepite i kanap kojim ćete potom povezati balon s korpom.

baloni2

Povežite korpu s balonom, a kanap stavite i na vrh balona i privežite/lijepite na plafon. Kolaž papirom, zbog što boljeg utiska, možete ukrasiti i korpu. Predlažemo ove šarene, jednostavne kružiće, ali možete raditi šta želite.

baloni3

Konačni rezultat je veseli šareni balon koji će uljepšati sobu vašeg djeteta. Nedostaje li vam ideja kako s djetetom kvalitetno provesti vrijeme, bacite se na posao!