Najbolji filmovi za djecu: Pet filmova koje morate gledati sa svojim školarcima

Ostanite kod kuće i sa svojim školarcima uživajte gledajući ove filmove.


Child playing with cartoon TV

Večernji izlazak ili kućno druženje vikendom? Kućno druženje je svakako bolja opcija jer je u doba pandemije socijalna distanca jedna od najvažnijih mjera prevencije zaraze.

Predlažemo vam pet filmova koje možete gledati zajedno sa svojim školarcima. Ovo su najbolji filmovi za djecu ali i sve koji se tako osjećaju, piše mamaklik.com.

E.T. the Extra-Terrestrial

Klasik Stivena Spilberga o prijateljstvu između dječaka Eliota i vanzemaljca zvanog E.T, o vrijednostima ljubavi i dobrote. Sve znate. Ako već niste, svojim klincima pustite ovo filmsko blago.

The Gonnies

Opasno, ali opasno zabavna avantura u koju je Spilberg takođe “umiješao prste”. Kad spojite ekipu klinaca različitog temperamenta i sjajnog smisla za humor, skriveno blago legendarnog gusara Jednookog Vilija koje bi im riješilo neka sudbinska pitanja, i zločestu porodicu Frateli – sitne kriminalce koji su im vječito za petama, dobijete nešto stvarno vrijedno gledanja.

Honey, I Shrunk the Kids

Čovjek je smanjio djecu, šta da vam kažemo. I sad djeca bježe od buba po dvorištu, a on ih traži. Ludnica! P.S. jedan mrav će biti superheroj. Dalje nećemo otkrivati jer definitivno sami trebate pogledati ovaj film.

Willow

Možda je Tolkin prvi napisao “Gospodara prstenova”, ali je Džordž Lukas prvi ekranizovao ovu sjajnu sagu slične tematike. Patuljci, mala princeza Elora koju treba spasiti od zle čarobnice, trolovi, otkačeni minijaturni “brauniji”, borba dobra i zla, i ta-daaa – glavni dasa u glavnoj ulozi – Val Kilmer. Mame, sjećate se njega? Film je za malo starije školarce, tinejdžere, ali ga svakako vrijedi pogledati.

Annie

Zabavan i krajnje dirljiv mjuzikl sa elementima komedije (i to kakve) o kovrdžavoj, visprenoj djevojčici Annie koja bježi iz sirotišta i svoje utočište nalazi kod žustrog milijardera Olivera Vorbaksa. Jedno od onih ostvarenja koje nasmiju i ugriju dušu.