Najava: Omladinski program BHR1 #431

Novo izdanje Omladinskog programa je pred vama. Od ponedjeljka do petka emitujemo različite emisije u terminu od 19:10h do 20h, kao i u repriznom, od deset minuta iza ponoći.


Ove sedmice imaćemo jednu emisiju manje, ali neće izostati sadržaji zbog kojih slušate Omladinski: informativni, aktuelni, zanimljivi, edukativni i zabavni/muzički…

Ponedjeljak je dan za magazin Čuj BiH!, a prvog dana u sedmici imamo i emisiju koja predstavlja izbor iz dosad emitovanih sadržaja OP-a – Čuj BiH Plus – od 13:03h. U redovnom terminu pak, donosimo nove priče koje bilježe naši novinari, nova izdanja interesantnih autorskih rubrika kao i druge novitete…budite sa nama u jednom od dva termina Čuj BiH!, a poslušajte i eventualno propušteno između 13 i 14h.

U utorak vas čeka nova Anatomija Zvuka. Ova dugovječna emisija pokriva široko polje onoga što zovemo alternativnom i nezavisnom muzičkom scenom na exYu prostorima, a urednik i voditelj Dragan Vuković (DJ Vuk) predstavlja nam novitete, podsjeća na legendarne uratke iz prošlosti te često intervjuiše neke od aktera na sceni. Poslušajte šta nam je spremio u 210. izdanju svog radio show-a.

U srijedu (13.04.) neće biti redovnog izdanja Infopola, dežurnog informatora OP-a, zbog specijalnog sportskog programa koji obuhvata i naš termin. No, to ne znači da ćete ostati uskraćeni za važne informacije naimjenjene studentima, srednjoškolcima i raznim drugim kategorijama mladih. Nadomjestak vam stiže u četvrtak u skraćenom izdanju u okviru našeg Slobodnog poligona. Pored toga, Poligon će ponuditi još neke zanimljive priče, pa nas pratite u jednom od dva ponuđena termina u četvrtak (14.04.)…

U petak vas čeka aprilsko izdanje muzičke emisije Češalj. Naš najiskusniji kolekcionar muzike Denis Jelečanović u Češlju pušta muziku sadašnjosti i budućnosti (često promovirajući izdanja koje se tek trebaju pojaviti), uz neizostavno podsjećanje na pjesme i bendove iz prošlosti koji i decenijama poslije predstavljaju inspiraciju novim, mladim autorima. Naš ”muzički događaj za mlade i njihove roditelje” slušajte glasno i uživajte!

OP 429 (11.04.-15.04.); satnica

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Uto: Anatomija Zvuka, od 00:10h-01:00h
  • Sri: —-
  • Čet: Slobodni poligon OP-a (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Pet: Češalj (19:10 –20:00h), repriza od 00:10h-01:00h

(Skolski.ba)