Mlada pijanistica Ilma Gutić iz Tuzle, dobitnica prve nagrade na takmičenju u Abu Dhabiju

Ilma Gutić mlada je umjetnica iz Tuzle, a osvojila je prvu nagradu na takmičenju u Abu Dhabiju.


Ilma Gutić mlada je umjetnica iz Tuzle. Već od ranog djetinjstva bila je posvećena glazbi, prvo kroz solo pjevanje, a kasnije i kroz sviranje klavira.

Ova mlada pijanistica, učenica četvrtog razreda srednje glazbene škole “Čestimir Mirko Dušek” osvajala je nagrade kako u BiH, tako i u svijetu.

 – Školsku 2020./21. bih izdvojila kao meni najdražu i najuspješniju jer sam ostvarila najveći broj nagrada i koncerata. Takmičila sam se u kategorijama klavir solo i klavir četveroručno, gdje sam svirala s Katarinom Pavljašević, izjavila je Ilma Gutić.

Prvu nagradu, laureat Sirmium Music Fest, drugu nagradu osvojila je na Slobomir Internacional Music Competition, a pobjedničku nagradu donijela je i iz Abu Dhabija.

 – Veliku zahvalnost dugujem mojoj profesorici klavira Zrinki Andrejaš na zalaganju, posvećenosti, vremenu i motivaciji, ali i mojim roditeljima, kazala je Gutić, piše hrvatskiglasnik.ba.

Ilma je zainteresirana za austrijski svijet klasičnog glazbenog razdoblja, poput Haydna, Mozarta i Beethovena i vjeruje da će jednog dana imati priliku otići izvan granica naše zemlje kako bi proširila svoje vidike i vidjela drugu stranu glazbe.