Ministrica Hota Muminović: Hoćemo li domovinu ostaviti generaciji slabo pismene omladine?

"Hoćemo li domovinu ostaviti generaciji slabo pismene omladine, koja zaostaje za regionom i svijetom, neotpornu na izazove, lahko podložnu manipulacijama, zaposlenu besposlicom..."


Foto: Facebook

Naida Hota Muminović obratila se javnosti putem svog Facebook profila reakcijom na prozivke vezano za reformu u obrazovanju.

Njenu ispovijest prenosimo u cjelosti:

 – Hoćemo li domovinu ostaviti generaciji slabo pismene omladine, koja zaostaje za regionom i svijetom, neotpornu na izazove, lahko podložnu manipulacijama, zaposlenu besposlicom, opterećenu raznim vrstama ovisnosti,…
Ili ćemo imati otpornu, svjesnu, za budućnost opismenjenu omladinu, etičnu u riječima i radnjama, otpornu na destruktivne procese?

Vidim da su centri moći pojačali udružene napore u širenju neistina. Napadi su orkestrirani i dobro dirigovani. Vidim da ponekad pišu zaposlenici u javnim preduzećima u toku radnog vremena. Sjede na državnim jaslama i pišu političke doskočice o obrazovanju. Slabo se razumiju u obrazovanje, možda malo više u telekomunikacije, ali ni to ne znamo. I to je samo primjer.

Samo da tim kreatorima ovog nereda javimo da neće pobijediti. Mi još više radimo i rado ćemo pojašnjavati. Imamo strpljenja, jer je to dobro za našu djecu.

I u narednom periodu iz ovog Ministarstva dolazit će puno dobrih vijesti.

Hvala prosvjetnim radnicima što ostaju posvećeni svome poslu iako bi mnogi da im se upetljaju u posao. Znajte da takvi koji prave ovaj nered, za obrazovanje brinu kao za lanjskim snijegom. Takvi su neznalice i besposličari, koji od ovog višedecenijskog nereda dobro žive. Sve im je palo sa neba. Sve što imaju dobili su zbog svoje sposobnosti da potisnu sposobne.


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!