Medina Jašarević najbolja srednjoškolka u Washingtonu

Na dodjeli diploma održala je dirljiv govor koji je posvetila svojim roditeljima i svojoj Bosni i Hercegovini.


Medina Jašarević učenica generacije u Fort Vancouver High School u Washingtonu. Njeni roditelji porijeklom su iz BiH, a Medina je kao ulenica generacije održala prigodan govor, koji nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Maturski govor ogrnuta šalom Bosne i Hercegovine, a u govoru je govorila o svojoj zemlji i imigrantskom iskustvu nje i njenih roditelja. Ona je kćerka Mahira i Almine Karić-Jašarević.

Njih dvoje su se iz rodne Fojnice otisnuli u daleki svijet nakon agresije na Bosnu i Hercegovinu i sreću pronašli u dalekom Vancouveru. Medina je za izvanredne uspjehe tokom školovanja dobila zlatnu medalju i priznanje učenice generacije.

Na dodjeli diploma održala je dirljiv govor koji je posvetila svojim roditeljima i svojoj Bosni i Hercegovini. Na kraju govora na bosanskom jeziku obratila se svojoj porodici, prenosi Patria.

 – Mama i babo, da vas dragi Allah nagradi svakim dobrom za sav svoj trud koji ste uložili u mene. Riječi ne mogu opisati koliko sam zahvalna što vas imam. I mahsuz selam za moju Bosnu i Hercegovinu, rekla je Medina, prenosi Tuzlanski.ba.