Dječiji biseri: Učitelj pitao prvačiće šta im se najbolje dogodilo u životu, odgovori su preslatki

Djeca imaju ovaj neiskvaren i lagan način gledanja na život koji će vas oduševiti.


Foto: 123RF
Foto: 123RF

Vjerovatno većina ljudi ne može ni zamisliti kako je to biti učitelj ili učiteljica. Ovo zanimanje ne dolazi samo s velikom odgovornošću, jer ste dobrim dijelom odgovorni za obrazovanje mlađe generacije, već im morate osigurati i odgovarajuće okruženje da mogu učiti i rasti.

Koliko god svijet poučavanja bio izazovan i koliko god korisno bilo provoditi vrijeme s malom djecom, glavna je umjetnost znati cijeniti svakoga od njih.

Također, vjerovatno je jedna od najboljih stvari u radu s djecom koliko je njihovo razumijevanje svijeta jednostavno i prekrasno, piše Index.hr.

George Pointon, učitelj prvog razreda, s pratiteljima na Twitteru je podijelio mudrosti svojih učenika. Svojim je učenicima postavio pitanje koje možda neki od odraslih nikada nisu sebi postavili:

 – Šta je najbolje što ti se ikada dogodilo?

Dobio je iznimno zanimljive odgovore.

Naime, ako ste ikad pokušali bilo što pitati dijete, definitivno znate da možete očekivati ​​iskren i prilično nevin odgovor zbog kojeg ćete se zapitati kako ste vi ustvari toliko komplicirani. Mala djeca imaju ovaj neiskvaren i lagan način gledanja na život koji će vas oduševiti.

Djeca u školi / Envato
Djeca u školi / Envato

Odgovarajući na njegovo pitanje, učenica po imenu Katie je jednostavno napisala:

 – Rodila sam se.

 – Milijarde godina evolucije i predaka odgovorne su za to što ste ovdje. U ovom trenutku. Sada. Što imate složene misli i osjećaje. Pa zašto bi Katie odgovorila nešto trivijalno poput sladoleda? U pravu je. Ti si čudo. Pa uživaj, odgovorio je George.

 – Kad sam bio u McDonald's-u i dobio dvije igračke, umjesto jednu, napisao je učenik koji se zove Toby.

 – Kad sam išla da vidim svoju nanu, napisala je Emma, čija baka živi daleko od nje te je zbog pandemije nije mogla često viđati.


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!