Dječiji biseri: Učitelj pitao prvačiće šta im se najbolje dogodilo u životu, odgovori su preslatki

Djeca imaju ovaj neiskvaren i lagan način gledanja na život koji će vas oduševiti.


Foto: 123RF
Foto: 123RF

Vjerovatno većina ljudi ne može ni zamisliti kako je to biti učitelj ili učiteljica. Ovo zanimanje ne dolazi samo s velikom odgovornošću, jer ste dobrim dijelom odgovorni za obrazovanje mlađe generacije, već im morate osigurati i odgovarajuće okruženje da mogu učiti i rasti.

Koliko god svijet poučavanja bio izazovan i koliko god korisno bilo provoditi vrijeme s malom djecom, glavna je umjetnost znati cijeniti svakoga od njih.

Također, vjerovatno je jedna od najboljih stvari u radu s djecom koliko je njihovo razumijevanje svijeta jednostavno i prekrasno, piše Index.hr.

George Pointon, učitelj prvog razreda, s pratiteljima na Twitteru je podijelio mudrosti svojih učenika. Svojim je učenicima postavio pitanje koje možda neki od odraslih nikada nisu sebi postavili:

 – Šta je najbolje što ti se ikada dogodilo?

Dobio je iznimno zanimljive odgovore.

Naime, ako ste ikad pokušali bilo što pitati dijete, definitivno znate da možete očekivati ​​iskren i prilično nevin odgovor zbog kojeg ćete se zapitati kako ste vi ustvari toliko komplicirani. Mala djeca imaju ovaj neiskvaren i lagan način gledanja na život koji će vas oduševiti.

Djeca u školi / Envato
Djeca u školi / Envato

Odgovarajući na njegovo pitanje, učenica po imenu Katie je jednostavno napisala:

 – Rodila sam se.

 – Milijarde godina evolucije i predaka odgovorne su za to što ste ovdje. U ovom trenutku. Sada. Što imate složene misli i osjećaje. Pa zašto bi Katie odgovorila nešto trivijalno poput sladoleda? U pravu je. Ti si čudo. Pa uživaj, odgovorio je George.

 – Kad sam bio u McDonald's-u i dobio dvije igračke, umjesto jednu, napisao je učenik koji se zove Toby.

 – Kad sam išla da vidim svoju nanu, napisala je Emma, čija baka živi daleko od nje te je zbog pandemije nije mogla često viđati.