Medicinska sestra upozorila na popularan modni dodatak za bebe: “Izbjegavajte ga”

Nošenje ovog modnog dodatka kod najmanjih moglo rezultirati kobnim posljedicama.


Foto: Envato
Foto: Envato

Često možemo vidjeti bebe kako nose trake za glavu. Međutim, medicinska sestra Sarah, koja s kolegicom Casey vodi Instagram profil CPR Kids, upozorila je da bi nošenje ovog modnog dodatka kod najmanjih moglo rezultirati kobnim posljedicama nakon što je sama svjedočila nezgodi u supermarketu.

 – Jedna stvar koju nikad ne bih stavljala na svoju bebu su trake za glavu, a isto preporučujem i ostalim roditeljima. Naime, maloprije sam kupovala u supermarketu kad sam vidjela mamu s malom bebom. Sve što sam mogla vidjeti bile su bebine noge i tijelo, dok joj je krov dječjih kolica prekrivao lice, objasnila je u objavi na Instagramu.

Kad je pogledala malo bolje, Sarah je primijetila da beba bespomoćno udara nogicama, što joj se odmah učinilo čudnim.

 – ‘Sagnula sam se da vidim što se događa s bebom, a ono što sam vidjela naprosto me šokiralo. Naime, bebina traka za glavu skliznula je i blokirala joj je nos i usta, a njezino je lice poprimilo tamnoljubičastu boju.⁠ Gušila se. Iste sekunde sam otrčala do njezine mame, maknule smo joj traku i začule samo snažan plač, ispričala je medicinska sestra, koja dodaje kako je mama djevojčice bila u još većem šoku, piše Index.hr.

 – Nije mislila da se to može dogoditi. Plakala je i rekla da više nikad neće staviti traku na glavu svojoj bebi, dodala je Sarah, koja sada nastoji upozoriti i ostale roditelje da izbjegavaju korištenje popularnih trakica.

 – Samo obično okretanje glave ili bilo kakvo pomicanje može skinuti traku, što može izazvati gušenje vašeg djeteta. U redu je ako ste je bebi stavili samo za potrebe kratkog fotografiranja, ali nemojte ni slučajno ostavljati traku za glavu na bebi kada je bez nadzora ili ako spava, naglašava.