Sendviči su uvijek dobra opcija za doručak, brzo se pripremaju, a dovoljno su kalorični da vas zasite do sljedećeg obroka. Nažalost, vrlo često se radi o nezdravim sendvičima.
Stoga, ako već birate sendvič kao opciju za doručak, razmislite o zdravom povrtnom sendviču koji se brzo priprema, a vrlo je ukusan.
Sastojci:
- 2 tanke kriške integralnog hljeba,
- 1 kašika pesta,
- 4 koluta paradajza,
- 2 kriške tikvice – po cijeloj dužini,
- 1 šolja mladog špinata,
- 1 tanka kriška sira,
- malo maslinovog ulja.
Priprema
Na malo maslinovog ulja popržite tikvice s jedne i druge strane. Ako je mlada, ne treba puno – ona gotovo da se može jesti i sirova. Hljeb prepecite u tosteru. Na obje kriške namažite pesto pa napunite slojem špinata, paradajza, tikvice i sira. Prekrijte drugom polovinom hljeba.