Napravite zdravu čorbu sa pilećim mesom. Šarenilo u tanjiru sigurno će privući pažnju vaših mališana, a toplota ove čorbe idealna je da vas zagrije u hladnim zimskim danima.
U nastavku pogledajte recept za ovu čorbu.
- 2 komada pilećih prsa bez kožice ili 4 karabataka, isjeckan bijeli dio praziluka,
- sjeckana stabljika celera,
- 2 isjeckane mrkve,
- 2-3 kašike brašna,
- 2 kašičice sjeckanog bijelog luka,
- grančica timijana,
- 4 krompira isjeckana na kocke,
- 800 ml pileće supe,
- 250 g krem pavlake,
- 3 kašike putera,
- so i biber.
Priprema:
1. U šerpi rastopite puter na srednjoj temperaturi i izdinstajte praziluk, mrkvu i celer 3-5 minuta. Potom pospite brašnom, promješajte, pa dodajte pileće meso, bijeli luk i timijan, posolite i pobiberite i kratko propržite.
2. Dodajte krompir, prelijte supom, poklopite i kuhajte na umjerenoj temperaturi nekoliko sati, dok se meso ne raskuha.
3. Na kraju umiješajte krem pavlaku i kuhajte još 15-20 minuta. Poslužite uz hljebu posut rendanim kačkavaljem, zapečen u rerni.