Mamina kuhinja: Recept za čorbu sa pilećim mesom

Idealan recept za hladne zimske dane.


Napravite zdravu čorbu sa pilećim mesom. Šarenilo u tanjiru sigurno će privući pažnju vaših mališana, a toplota ove čorbe idealna je da vas zagrije u hladnim zimskim danima.

U nastavku pogledajte recept za ovu čorbu.

Sastojci:

  • 2 komada pilećih prsa bez kožice ili 4 karabataka, isjeckan bijeli dio praziluka,
  • sjeckana stabljika celera,
  • 2 isjeckane mrkve,
  • 2-3 kašike brašna,
  • 2 kašičice sjeckanog bijelog luka,
  • grančica timijana,
  • 4 krompira isjeckana na kocke,
  • 800 ml pileće supe,
  • 250 g krem pavlake,
  • 3 kašike putera,
  • so i biber.

Priprema:

1. U šerpi rastopite puter na srednjoj temperaturi i izdinstajte praziluk, mrkvu i celer 3-5 minuta. Potom pospite brašnom, promješajte, pa dodajte pileće meso, bijeli luk i timijan, posolite i pobiberite i kratko propržite.

2. Dodajte krompir, prelijte supom, poklopite i kuhajte na umjerenoj temperaturi nekoliko sati, dok se meso ne raskuha.

3. Na kraju umiješajte krem pavlaku i kuhajte još 15-20 minuta. Poslužite uz hljebu posut rendanim kačkavaljem, zapečen u rerni.