Mamina kuhinja: Ražnjići s povrćem

Šareni ražnjići sa povrćem privući će pažnju vaših mališana.

 Mamina kuhinja: Ražnjići s povrćem

Za pripremu ovih ražnjića potrebno je razno povrće, koje naravno možete prilagoditi svom ukusu i ukusima vaših ukućana.

Sastojci:

  • paradajz
  • patlidžan
  • tikvica
  • crni luk
  • krompir
  • mrkva
  • paprika (crvena i žuta)
  • feta sir
  • štapići za ražnjiće.

Za marinadu:

  •  2 čehna belog luka
  • pola veze peršunovog lišća
  • 1/2 dcl. ulja
  • so
  • pola limuna.

Priprema

Povrće operite, mrkvu i krompir ogulite i sve isjeckajte na krupnije komade. Nanižite na štapiće da bude raznovrsno i šarenoliko, sir stavite na jedno do dva mjesta jer je dosta jak i sasvim je dovoljno na jednom štapiću vrlo malo ga staviti.

Redajte na tepsiju sa pek papirom, posolite, poprskajte uljem i limunovim sokom. Prekrite folijom i pecite oko 45 minuta na 220 stepeni.

Napravite marinadu, isjeckajte bijeli luk, peršunovo lišće i izmiješajte sa uljem, limunovim sokom, a zatim posolite.

Pečeno povrće vrlo malo premažite marinadom i poslužite. Sve je tako fino, mekano i ukusno. Uživajte i podijelite recept sa prijateljima.

Možda te i ovo zanima?