Za pripremu ovih ražnjića potrebno je razno povrće, koje naravno možete prilagoditi svom ukusu i ukusima vaših ukućana.
Sastojci:
- paradajz
- patlidžan
- tikvica
- crni luk
- krompir
- mrkva
- paprika (crvena i žuta)
- feta sir
- štapići za ražnjiće.
Za marinadu:
- 2 čehna belog luka
- pola veze peršunovog lišća
- 1/2 dcl. ulja
- so
- pola limuna.
Priprema
Povrće operite, mrkvu i krompir ogulite i sve isjeckajte na krupnije komade. Nanižite na štapiće da bude raznovrsno i šarenoliko, sir stavite na jedno do dva mjesta jer je dosta jak i sasvim je dovoljno na jednom štapiću vrlo malo ga staviti.
Redajte na tepsiju sa pek papirom, posolite, poprskajte uljem i limunovim sokom. Prekrite folijom i pecite oko 45 minuta na 220 stepeni.
Napravite marinadu, isjeckajte bijeli luk, peršunovo lišće i izmiješajte sa uljem, limunovim sokom, a zatim posolite.
Pečeno povrće vrlo malo premažite marinadom i poslužite. Sve je tako fino, mekano i ukusno. Uživajte i podijelite recept sa prijateljima.