Svi vole pizzu, a posebno djeca kojima je to vrlo često omiljena hrana.
Sastojci za tijesto od palente:
- cca.1 litra vode (ili prema uputama na vrećici palente)
- 450 g palente
- 2 kašike maslaca
- sol, papar
- 5 dag parmezana ili nekog drugog naribanog sira
Za umak za pizzu:
- 3 kašike pasirane rajčice
- malo soli
- origano i bosiljak
- sir
- šampinjoni
- rikula
- crne masline
Priprema
U šerpu ulijte litru vode, posolite ju i pričekajte dok zakipi. Skinite s vatre i lagano umiješajte palentu, vratite na vatru i uz stalno miješanje kuhajte oko 5 minuta ili dok se palenta ne počne odvajati od lonca i postane čvrsta. Dodajte malo bibera te umiješajte i 2 kašike maslaca i parmezan. Rasporedite smjesu u kalup za pizzu te ostavite da se malo ohladi.
Napravite umak za pizzu i njime premažite palentu kad se ohladi i stvrdne. Na umak stavite i ostale sastojke za nadjev (osim rikule) i pecite oko 15 minuta na 220 stupnjeva. Izvadite pizzu, stavite na nju i rikulu te prije rezanja pričekajte još koju minutu kako bi se palenta ponovno malo stvrdnula, piše portal roditelji.hr.