Prvi obrok u danu vrlo lako može postati vaš omiljeni. Umjesto klasičnog sendviča, pripremite lađice od peciva, napunite ih vrhnjem, salamom, sirom i jajem.
Sastojci:
- stara peciva
- vrhnje
- salama
- sir
- jaje
Priprema je brza i trebat će vam svega nekoliko minuta, a malo je reći da će vas rezultat apsolutno oduševiti. Peciva prepolovite pa donji dio izdubite, a poklopac narežite na duguljaste komade. Izdubljeni hljeb najprije napunite kašikom vrhnja, na to dodajte sitno sjeckanu salamu, a zatim pospite sirom.
Na vrhu razbijte jaje pa stavite u pećnicu na 180 stepeni dok se jaje ne ispeče. Komadiće hljeba koji su vam preostali prije pečenja premažite maslinovim uljem i pecite ih zajedno sa sendvičima.
Poslužite zajedno kako bi upravo ti komadići hljeba poslužili za slasno umakanje u pečeno žumance.
Na kraju sve skupa pospite svježe sjeckanim peršunom pa uživajte u savršenom doručku na najjednostavniji način, prenosi kuharica.avaz.ba.