Mamina kuhinja: Najbolji pečeni krompir

Hrskav izvana, mekan iznutra, krompir da prste poližeš!


Danas vam donosimo recept za ukusne krompiriće koji su hrskavi izvana, a mekani unutra. Spremaju se veoma brzo što je dobro za zauzete mame, a njihov ukus oduševit će vaše mališane.

Sastojci:

  • krompir,
  • začin,
  • biber,
  • susam,
  • sjemenke suncokreta,
  • ulje,
  • 3-4 kašike kukuruznog brašna,
  • aleva paprika,
  • tucana ljuta paprika,
  • 1 kašika pavlake kisele.

Priprema:

1. Krompir očistiti, isjeći na kriške, dodati ulje, pavlaku, začin, susam, sjemenke, alevu i tucanu papriku, biber i na kraju kukuruzno brašno. Sve dobro izmiješati.

2. Rasporediti u tepsiju u koju ste stavili pek papir. Peći na 250 stepeni oko 30 minuta da porumeni.

4. Ukoliko želite krompir kao grickalicu, ispecite ga reš, a kao prilog, malo da porumeni, prenosi kuharica.avaz.ba.