Mamina kuhinja: Maštoviti deserti koje mogu napraviti i djeca


Foto: coco29.com

U nastavku vam donosimo nekoliko jednostavnih recepata koji će vam se sigurno svidjeti, izgledom, jednostavnošću i okusom.

Zato, opustite se u kuharsku avanturu s vašim mališanima s ovim jednostavnim desertima.

Čokoladna jaja punjena cheesecake kremom

Foto: coco29.com

Ovaj recept ne uključuje kuhanje, pečenje, pravljenje tijesta… Jednostavan je za napraviti, a idealan za izradu s djecom. Za početak, potrebno je kupiti čokoladna jaja, najbolje klasična Kinder jaja no možete jaja napraviti i sami. Za to su vam potrebni kalupi pa, ako ih nemate, kupite gotova čokoladna jaja.

Za 6 do 8 jaja potrebno vam je 150 g kremastog sira, 30 g šećera za glazuru, sok od jednog limuna, vanilin šećer i 125ml (oko 1/2 šoljice) vrhnja. Stavite krem ​​sir, šećer za glazuru, sok od limuna i vaniliju u veliku zdjelu i miješajte dok smjesa ne bude glatka i pahuljasta, oko 3-4 minuta. Potom lagano u smjesu dodajte vrhnje dok krema ne postane glatka.

Za ‘žumanjce’ vam je potrebno 15 g pekmeza od marelica, 15 g maslaca, 2 kašičice svježe iscjeđene naranče, sok od mandarine ili breskve.

Pomoću malog nazubljenog noža pažljivo uklonite vrhove čokoladnih jaja. (Zagrijte nož pod toplom vodom da lakše izrežete vrh jaja). Jaja stavite u frižider, a kada se ohlade posložite ih u držače za jaja – ako nemate iskoristite kartonske posudice od jaja koje možete prije upotrebe obložiti alu folijom. Pažljivo žlicom punite smjesom čokoladna jaja, pišu Djecjaposla.com.

Potom u tavi zagrijte džem i maslac na niskoj temperaturi, dok se maslac ne otopi i smjesa bude glatka. Stavite u frižider i ohladite dok se malo ne zgusne. Koristite malu kašiku i pažljivo izbacite dio smjese iz središta jajeta, oko 1 cm duboku i široku. Napunite rupu s ohlađenim umakom i vratite jaja u frižider da se ponovno ohladite barem 30 minuta.

Izvadite jaja iz frižidera oko 10 minuta prije posluživanja. Mogu se napraviti 2-3 dana unaprijed.

Čoko koko gnijezda

Foto: coco29.com

Kolačići su jednostavni i zabavni za napraviti, a velik dio toga mogu napraviti djeca. Ove kolačiće mnogi upoređuju s rafaelom, a neki ih hvale da su čak i bolji.

Sastojci: 340 g brašna, 270 g maslaca ili margarina, 200 g šećera, 150 g kokosa, 1 jaje, Nutella, M&M bombončići za dekoraciju.

Priprema: Zamijesite tijesto od brašna, šećera, kokosa, jaja i maslaca. Ostavite u frižideru da se tijesto “odmori” oko pola sata. Izvadite iz frižidera, i napravite male kuglice, stavite ih u tepsiju obloženu masnim papirom. Vrhom okrugle kutlače utisnute rupicu na sredini.

Pecite kolačiće 20-ak minuta, ili dok ne dobiju malo zlatno smeđu boju.

Nakon što se ohlade u sredinu stavite kašiku Nutelle i dekorirajte s bombonima prema želji. Kolače možete napraviti 2 do 3 dana ranije.

Šarene kokice

Foto: coco29.com

Potrebne su vam kokice, šoljica pereca, M&M bomboni, bijela mliječna čokolada.

Ispecite kokice. Pregledajte i izbacite sve one koje nisu ispucale. Izmrvite u zdjeli na manje komadiće perece i dodajte M&M bombone. Rastopite čokoladu, a potom dio umješajte s perecima i M&M bombonima. Tu smjesu pomiješajte s kokicama, a potom sve zajedno prelijte ostatkom bijele čokolada i izmješajte.