Mamina kuhinja: Lazanje za početnike u kuhinji

Uživajte u odličnim lazanjama.

 Mamina kuhinja: Lazanje za početnike u kuhinji

Danas u rubrici “Mamina kuhinja” donosimovam recept za lazanje koji je vrlo pogodan i za početnike u kuhinji.

Potrebno je:

  • 250 g kora za lazanje ili 200 g makarona,
  • 200 g junećeg mljevenog mesa,
  • 100 ml pavlake za kuhanje,
  • kesica instant praškaste smjese za pripremu lazanja,
  • 50 g kačkavalja,
  • kesica parmezana,
  • maslinovo ulje,
  • so,
  • biber,
  • svježe isjeckani peršun

Priprema

Na malo maslinovog ulja i na laganoj vatri ispržite mljeveno meso, pa dodajte malo bibera, so i začine po ukusu. Dinstajte 20 minuta i nakon toga dodajte svježe isjeckan peršun.

Sadržaj kesice sa instant praškastom smjesom za pripremu lazanja rastvorite u 500 ml vode.

U tu smjesu dodajte 100 ml pavlake za kuhanje, pa sve dobro promiješajte. Smjesu dodajte u meso i nastavite sa miješanjem dok ne proključa.

U manju tepsiju složite red kora za lazanje, pa na kore nalijte polovinu pripremljene smjese sa mljevenim mesom, prenose novosti.rs.

Nakon toga, naredajte i drugi red kora za lazanje, pa naspite preostalu polovinu smjese i na kraju završite novim redom kora.

Preko kora narendajte kačkavalj. Pecite 30 minuta na temperaturi od 180 do 200 stepeni. Poslužite toplo, posuto parmezanom.

Umjesto kora za lazanje možete da koristite i makarone. U tom slučaju, umjesto kora rasporedite srednje kuhane makarone i na kraju ih pospite narendanim kačkavaljem.

Možda te i ovo zanima?